Thursday, 22 December 2016

Masuk Media 2017.. ;)

Alhamdulillah masuk magazine Al Islam Keluar 2017,
Adalah amat penting dalam perniagaan untuk kita masuk magazine, paper dan sebagainya.
Terutama orang muda dan baru seperti saya. Kerana kita kena cipta nama tuk mendapatkan kepercayaan oarang. Dapat kepercayaan baru orang yakin dengan kita.

Seperti resume, magazine/paper/ Television merupakan Testimonial terpenting bagi kita untuk  membuktikan kita bukan nya bergurau dan serious di dalam perniagaan.


Jadi sesiapa nk masuk magazine/paper/tv boleh PM saya. Sebab saya ada kenalana media.
So anda juga macam saya, mari kita berusaha dan mencipta nama. Insyallah kalau kita terus berusaha kejayaan akan sampai suatu hari nti.





Wednesday, 7 December 2016

Letak Alamat Office Di Google Map. (Put Your Office Address at Google Map)

Hi semua, thanks again sebab sudi singgah ke blog saya.. 

Pejam celik dah dah hampir 2017.
Dan sudah 4 bulan saya berkerja sendiri, dan seriously berniaga fulltime sangat sangat sangat payah.
Bukan sahaja di sebabkan duit kena cari sendiri,"Attitude" pn memainkn peranan, sebab tiada sapa memantau kita. Jadi tiada sapa tahu kita buat keje ke tak. 
So displin diri kena jaga. Macam saya hari-hari kena membuat jadual

Ok enough membebel, hari ini saya nk tunjuk cara meletak alamat office di Google Map @ Waze.

Well, sapa tiada smartphone sekarang? Rasanya semua orang Malaysia dah start mengunakan smartphone sekarang ini, Jadi persoalan nya, Kenapa anda tidak mahu fully utilize pengunaanya?
.
Hari ini saya nak menekan kn meletak alamat office di google map. Dan saya percaya semua orang mengunakan google map or waze sekarang ni. Teknik Kali ini saya belajar kat internet je sebab office saya sangat-sangat kecil, dah orang sangat susah nk jumpa. Jadi saya research mcm mana nk letak alamat office di google map.Dan Berjaya. Jadi Mari kita mula ye.


1) Mula-mula anda kena Sign In kedalam Account Google anda. Macam saya, saya guna email velvetgroups@gmail.com


2) Second "Open Google and taip "Google Map Maker" choice the first appear on the screen. 




3) Click Add Place




4) Put Your address at the box above (Sebab nk google zoom kealamat office korang, kalau tak map dia besar sangat) 



5) Drag mouse and choice your office address, quite difficult because the mouse always moving


6) After pick the place, choose the category and me put "office" in the category 


7)  Then Complete the details in the box on the left screen. And jangan lupa "save" ye.

8) Then after save, google will send you a massage @ notification for them to review 

9)  Done (Selepas beberapa minutes or beberapa jam) kena tunggu ye

10) Kat Waze pn keluar juga, tapi selepas beberapa jam ye.


11) Selesai.. Hope membantu, Akhir kata, thanks singgah blog saya. Nk daftar syarikat,mof,cidb pelase do not hesitate to contact me. Ade no phone di map sekarang. hehe